Zpravodajové ZV po kurzech bezpečné jízdy: Měla by to být součást autoškoly

4. únor 2021 17:34

Koncem loňského roku jsme odměňovali nejaktivnější Zpravodaje Zelené vlny hodnotnými vouchery na kurzy bezpečné jízdy na Autodromu Most.

V závěru roku 2020 jsme ve spolupráci s Autodromem Most připravili pro Zpravodaje Zelené vlny užitečné dárky, s blížící se zimou nanejvýš aktuální. Odměnili jsme řadu dlouhodobě nejčastěji volajících. Současně taky další Zpravodaje, kteří reagovali na výzvu a posílali své postřehy z užívání naší nové mobilní aplikace. Konkrétně jsme rozdali patnáct voucherů v hodnotě bezmála 75 tisíc korun na kurzy bezpečné jízdy

Čtěte také

Trénink dělá mistra aneb Nácvik by měl patřit do autoškol

Na mosteckém autodromu účastníky s jejich doprovody čekalo celodenní školení. Na teoretickou část navazoval praktický trénink. Na polygonu se zdokonalovali v brzdění na suché, mokré i velmi kluzké vozovce připomínající sníh či námrazu. Dále získávali cenné zkušenosti v rámci simulovaných situací, jak na různých zmíněných površích nejen brzdit, ale současně se i vyhnout nějaké překážce, jako je nezodpovědný chodec. Nechyběl ani nácvik, jak zvládnout smyk zadní a přední nápravy, taky brzdění a vyhýbání v kopci a v zatáčce.

Z ohlasů těch, kteří už svůj termín absolvovali, vyplývá, že kurz považují za cennou investici do vlastních řidičských dovedností. "Na kurzu jsem se potkal se dvěma dalšími Zpravodaji Zelené vlny. Pro všechny byl kurz přínosem a shodli jsme se, že by takovýto kurz měl být součástí autoškoly," napsal nám autor fotografií pan Radek Vondrák.

Autodrom Most: Zpravodajové ZV absolvovali kurz bezpečné jízdy

Naše díky patří Autodromu Most za vstřícnost v době, kdy organizace jakýchkoliv akcí s fyzickou účastí vyžaduje respektování platných pravidel a protiepidemických opatření, a kdy je tak jakékoliv plánování velmi obtížné a realizace ještě složitější. Oceněným Zpravodajům pak děkujeme za trpělivost, které bylo v některých případech potřeba na cestě k rezervaci konkrétního termínu.

Staňte se i vy Zpravodajem ZV

Také na letošní rok plánujeme pro Zpravodaje Zelené vlny zajímavé, užitečné odměny. A zdaleka tím nemáme na mysli jen obvyklé dárkové drobnosti, jakkoliv i ty můžou být praktické.

Jestli ještě nejste registrovaným Zpravodajem, stačí si stáhnout zmiňovanou mobilní aplikaci a zapojit se mezi řidiče, kteří naším prostřednictvím pomáhají ostatním šoférům, aby se vyhnuli zbytečnému zdržní nebo i závažnějším problémům a nebezpečím, jakých v poslední době na silnicích a dálnicích zrovna neubývá.

S naší appkou se do nonstop dispečinku Zelené vlny 800 553 553 dovoláte přes jedinou ikonu, a to rovnou s odesláním informace o poloze. Takže případné varování pro ostatní motoristy bude o to přesnější a taky rychlejší. Seznamte se blíže s aplikací Zpravodaj Zelené vlny.

QR kódy: Stažení aplikace Zpravodaj Zelené vlny – iOS / Android
autor: Zelená vlna
Spustit audio