Zpravodaj Zelené vlny: Varuje před nebezpečím, pomáhá najít lepší cestu

Jsou jich tisíce. Křižují dálnice a silnice po celé České republice. U nehod a dalších problémů bývají často mezi prvními. Ihned nám volají. My pak během krátké chvíle jejich varování odvysíláme.

Zelená vlna zná podrobnosti o situaci u nehod a jiných dopravních komplikací obvykle už krátce poté, co nastanou. Na závažná nebezpečí tak může upozornit řidiče co nejdříve. Nezřídka ještě v kritické době, kdy není místo řádně označené. Tedy před příjezdem policistů a záchranářů. Možné to je jedině díky našim spolupracovníkům – dobrovolným dopravním Zpravodajům Zelené vlny.

Kdo se může stát Zpravodajem? 

Do klubu Zpravodajů Zelené vlny se může registrovat kdokoliv. Skvělými spolupracovníky jsou "kamioňáci", respektive šoféři z povolání, kteří za volantem sedí dnes a denně. Stejně vítanými jsou i řidiči osobních aut, bez ohledu na množství najetých kilometrů. Pomoci ostatním může zrovna tak nadšený cestovatel, jehož vozidlo při četných výletech polyká kilometry po stovkách, jakož i všední řidič, jezdící většinou jen po svých rutinních trasách do zaměstnání a za nákupy. A Zpravodaj Zelené vlny dokonce nemusí být nutně ani přímo řidič – beze všeho se může registrovat i člověk obvykle cestující jako spolujezdec. Zapojit se může skutečně každý, kdo se jakkkoliv často dostane na silnice, má mobilní telefon a případně je ochotný zavolat. V mozaice, ze které kompilujeme výsledné dopravní zpravodajství, je každá jedna informace důležitá. 

Dispečink Zelené vlny: V provozu nonstop 

Aktuální informace o událostech, které ovlivňují bezpečnost a plynulost silničního provozu kdekoliv na území České republiky, přijímáme od listopadu 2016 ve vlastním dispečinku Zelené vlny na bezplatné telefonní lince 800 553 553. Zde jsou 24 hodin denně, 365 dní v roce připravení odborní operátoři. Ti od volajících získávají a zaznamenávají do speciálního redakčního systému veškeré podrobnosti o dané komplikaci. Vznikne tak komplexní zpráva obsahující i záznam hovoru. Všechny informace jsou okamžitě dostupné redaktorům Zelené vlny. Ti tak mohou připravovat skutečně aktuální dopravní zpravodajství. 

Projekt s 18letou historií 

Na přelomu let 2000–2001 se měnila historie dopravního zpravodajství a byl zahájen nábor dobrovolných spolupracovníků z řad motoristické veřejnosti. Původní název Zelený anděl (přechodně Kryštof) se od roku 2005 změnil na dobrovolný dopravní Zpravodaj Zelené vlny. S tímto označením projekt pracuje dodnes. Za uplynulé roky se postupně registrovalo už přes 10 tisíc motoristů. 

Výhody pro Zpravodaje Zelené vlny 

Všem aktivním Zpravodajům Zelené vlny patří naše uznání a poděkování. A aby nezůstalo jen u slov, jsou pro členy klubu připravené nejrůznější benefity. Nejnověji je to zvýhodnění v MOL zákaznickém programu. Průběžně zajišťujeme volné vstupy na nejrůznější kulturní a hlavně sportovní, motoristické akce. Nejaktivnějším Zpravodajům zasíláme pravidelně užitečné dárky. 

Staňte se i vy Zpravodajem Zelené vlny. Stačí vyplnit stručný registrační formulář.