Zelená vlna podporuje program na zvýšení bezpečnosti silničního provozu

28. červenec 2008 11:01

Zelená vlna podporuje akci Nadace BESIP, která ve spolupráci se skupinou X-CORE připravila program na zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Nadace BESIP osloví prostřednictvím svého partnera, skupiny X-CORE, více než osm desítek tisíc návštěvníků letního turné v nejrůznějších destinacích České republiky. Návštěvníci koncertů tvoří specifickou cílovou skupinu, která je běžnými metodami osvěty těžko zasažitelná. Cílem této akce je zvýšit bezpečnost silničního provozu a komunikovat v cílové skupině 16-25 let.

Nadace BESIP zvolila tuto strategii hlavně proto, že koncerty skupiny navštíví mladí lidé ve věku 15-39 let, jež patří mezi časté aktéry nehod zapříčiněných alkoholem. Informační kampaň bude podpořena mluveným slovem členů kapely X-CORE a v průběhu koncertu i po celou dobu vystoupení bude na pozadí za hudebníky promítána videoprojekce se záběry z autonehod.

Po vystoupení budou členové kapely rozdávat zdarma informační CD Nadace BESIP, která obsahují jeden díl pětidílného seriálu o bezpečnosti na silnicích.

autor: peš
Spustit audio