Zelená vlna: Na Radiožurnálu 24 hodin denně i v době nouzového stavu

17. březen 2020 12:00

Jsme s vámi na cestách i v době mimořádných opatření. Bedlivě sledujeme dění na dálnicích a silnicích. Zelenou vlnu vysíláme na Radiožurnálu nepřetržitě celý den i noc.

Doprava v Česku se zavedením mimořádných opatření proti šíření nového koronaviru do značné míry zeslábla. Přesněji ubylo osobních aut, mírnější je provoz ve městech. Na dálnicích a hlavních tazích je ale stále rušno, intenzivní je zejména nákladní přeprava.

Čtěte také

Kamiony sužují nové potíže na hranicích, hlavně se Slovenskem a Polskem. Řidiče nákladních vozidel trápí nejen enormní čekací doby, ale třeba i hygienické podmínky v kolonách.

Všechny aspekty sledujeme, vysíláme aktuální informace a některé postřehy od našich Zpravodajů Zelené vlny z řad "kamioňáků" předáváme relevantním orgánům, institucím a organizacím. Kupříkladu Ředitelství silnic a dálnic.

Zelená vlna Radiožurnálu: Nonstop 24 hodin denně
• Během dopravní špičky po 15 minutách
• Celý den vždy nejpozději ve zprávách v celou a v půl
• Při mimořádných událostech okamžitě

Volejte bezplatně 800 553 553

Zcela zásadí význam i nadále mají všechny vaše postřehy a varování ze silnic, které telefonujete na bezplatnou linku 800 553 553. Dispečink Zelené vlny zůstává v provozu nonstop 24 hodin denně. Všem volajícím děkujeme!

Doprava nonstop na Radiožurnálu

Stejně tak dopravní zpravodajství na Radiožurnálu vysíláme nepřetržitě – ve dne z Prahy ze studia Zelené vlny v budově Rozhlasu na Vinohradské, v noci přímo ze sálu Národního dopravního informačního centra ŘSD v Ostravě.

Čtěte také

Zpravodajství k novému koronaviru/COVID-19

Situaci v Česku i v zahraničí podrobně mapuje Zpravodajství Českého rozhlasu. Na Radiožurnálu poslouchajte živé vstupy reportérů z terénu, rozhovory s odborníky a odpovědnými, aktuální informace, přímé přenosy z tiskových konferencí vlády.

Vše podstatné najdete také na zpravodajském serveru iROZHLAS – on-line reportáž, aktuální zprávy z doma i ze světa, nejdůležitější kontakty, základní informace o příznacích a preventivních opatřeních. 

autor: ZV
Spustit audio