Zapojte se do projektu Výmoly i vy! Jenom stěžovat si někdy nestačí

9. duben 2013 18:00

Už vás nebaví si na stav některých českých silnic jenom stěžovat? Chcete se aktivně podílet na zlepšení jejich kvality? Zapojte se s námi do společného projektu Radiožurnálu – dopravního zpravodajství Zelené vlny a portálu Vymoly.cz! Startujeme ve středu 10. 4. 2013!

Projekt Výmoly monitoruje aktuální stav silnic a zajišťuje efektivní komunikaci mezi řidiči a správci silnic. Cílem společné myšlenky zlepšení stavu silnic není konfrontace, ale hledání efektivních způsobů spolupráce a komunikace mezi řidiči a silničáři. Základem projektu je sběr fotografií a videí výtluků ze silnic po celém území České republiky: jarní část je zaměřena především na nové výtluky, podzimní na vyhlášení „děr roku“ a „správců roku“, kteří mají kvalitu silnic na starosti.

Posluchači Radiožurnálu a Zpravodajové Zelené vlny se můžou do projektu zapojit na webových stránkách Vymoly.cz, kde budou mít svou kategorii. Jednotlivé fotografie budou publikovány také na webových stránkách Radiožurnálu a Zelené vlny, na kterých budou zřízeny boxy pro zobrazení fotografií a zveřejněny články k tomuto tématu. Ty nejzajímavější fotografie a videa zveřejníme i na Facebooku Zelené vlny a Radiožurnálu.

Ve spolupráci s regionálními stanicemi Českého rozhlasu připraví motoristická redakce Radiožurnálu 14denní seriál reportáží na téma výtluky na českých silnicích. Dovíte se, jaké jsou největší výmoly v ČR, jestli se správcům silnic daří zvládat opravy jednotlivých výmolů a jak postupovat při náhradě škody vozidla vzniklé špatným stavem silnice. Informovat vás budeme také o možnostech pojištění proti škodám nebo o tom, kdo je za stav silnice zodpovědný.

Zapojte se do projektu a staňte se aktivním „výmolářem“!

autor: min
Spustit audio