Virtuální pamět(ník) s podporou Zelené vlny

27. červen 2008 11:29

Ve světě internetu se objevil nový projekt, který chce pomoci ve snižování počtu dopravních nehod v České republice. Jde o neziskové webové stránky, které nově podporuje také Zelená vlna. Ta se tradičně snaží kvalitními ověřenými dopravními informacemi a varováním před problematickými místy na silnicích zvýšit bezpečnost na českých silnicích, takže partnerství v tomto projektu bylo logickým krokem.

V interaktivním souboru Virtuální pamět(ník) najdete informace o dopravních nehodách, které se staly na území České republiky a při kterých došlo k těžké újmě na zdraví nebo zahynula jedna či více osob. Informace mohou vkládat výhradně přímí účastníci nebo pozůstalí. Místo na mapě je vždy přesně označeno křížkem obsahujícím související textové a obrázkové informace o nehodě. Podle psychologů tyto varovné lidské příběhy mohou přispět ke změně chování řidičů, kteří stránky navštíví a tím podpořit snížení počtu nehod.

Společnost TopoGraf, ve spolupráci s Ministerstvem dopravy - BESIP a Dopravní službou Policie ČR, zpracovala tento projekt v rámci programu Průvodce dálniční a silniční sítí ČR. Jedním z jeho cílů je přispět ke snížení počtu usmrcených v České republice v roce 2010 na 50 % v duchu iniciativy Evropské unie, ke které se Česko připojilo.

autor: peš
Spustit audio