Vedení fotbalové Sigmy řeší nabídku amerického investora. Jaké budou další kroky? Odpovídal předseda klubu Petr Konečný

24. duben 2024

Fotbalisté Sigmy Olomouc zažívají v této sezoně hodně turbulentní období. Vloni na podzim se dlouho pohybovali v nejlepší ligové pětce, v jarní části soutěže ale postupně klesli až na osmou příčku. V úterý klub navíc dostal nabídku na vstup nového investora.

Fanouškům Sigmy dělá v posledních týdnech radost hlavně druholigový B-tým, který vyhrál pět z posledních šesti zápasů, v tabulce se vytáhl až na čtvrté místo a je jen o skóre horší než třetí Táborsko, které drží jednu ze dvou pozic zajišťujících účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže.

Na lepší zítřky – zdá se – by mohlo svítat i u A-týmu. Po změně trenéra, kdy Václava Jílka v pozici hlavního kouče nahradil jeho asistent Jiří Saňák, Sigma dlouho tápala. Domácí výhra nad Jabloncem a remíza na hřiště pražské Slavie však trochu spravily reputaci z posledních týdnů.

Představení rubriky

Zpravodajsko-publicistická diskuse na téma, které hýbe regionem. O tom je každou středu odpoledne rubrika s názvem O čem se mluví. Moderátorka pořadu Zora Ježková společně s redaktorem/redaktorkou a hostem/hosty rozeberou aktuální téma, o kterém se mluví v Olomouckém kraji či v některé obci, městě nebo regionu.

„Byl to opravdu kolotoč. Je obdivuhodné, jak Slavia jako české mužstvo dokáže hrát. O to víc musím pochválit naše kluky, jak bojovali. Klobouk dolů před týmem,“ nechal se po utkání slyšet Saňák.

Víc než výsledky ale v posledních dnech okolo olomouckého fotbalového klubu rezonují protesty fanoušků. Ti se bouří a část z nich požaduje odstoupení vedení fotbalové Sigmy.

Prasečí hlavy před stadionem

Neznámí lidé dvakrát polepili stadion plakáty proti členům vedení klubu, nedávno umístili před vchod tři prasečí hlavy a červenou kapalinou potřísnili tribunu. Navíc také u obchodního centra umístili „billboard“ proti klubovému vedení.

Tito fanoušci vkládají naděje do možného nového investora. O tom, zda se něco významného v klubu změní, se může rozhodnout právě v tomto období. Majitel klubu, spolek SK Olomouc Sigma MŽ, dostal totiž nabídku na odkoupení nezveřejněného množství akcií od americké investiční společnosti.

„Detaily o případné transakci nyní poskytovat nechceme.“
Jakub Beneš, předseda spolku SK Olomouc Sigma MŽ

Potvrdil to předseda spolku Jakub Beneš. V úterý jsme obdrželi nabídku na vstup do našeho klubu od společnosti Blue Crow Sports Group. Vývoj bude takový, že se nabídkou budou zabývat klubové orgány. Detaily o případné transakci nyní poskytovat nechceme. Budeme je případně komunikovat v souladu s vývojem situace,“ vysvětlil Beneš.

Do kdy se chce klub k nabídce oficiálně vyjádřit? O kolik procent akcií klubu investor usiluje? Kdy nejpozději by současné vedení chtělo mít jasno o nových majetkových poměrech? Jaké by v případě dohody byly další kroky?

Nejen na tyto otázky odpovídal Petr Konečný, předseda představenstva akciové společnosti SK Sigma Olomouc.

Petr Konečný, předseda představenstva akciové společnosti SK Sigma Olomouc
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.