V Ostravě je už vše připraveno za začátek mistrovství světa v ledním hokeji

10. květen 2024 07:40

Ostrava Aréna a Fan zóna pro až pět tisíc diváků jsou v Ostravě připravené na dnešní start mistrovství světa v hokeji. Prostor dvou parkovišť před halou bude plný jídla, pití a zábavy. Hudební skupiny přijedou ze Slovenska i Polska. Ve středu a ve čtvrtek probíhaly v Ostrava Aréně důkladné policejní prohlídky a ve čtvrtek se také konala zkouška Fan zóny.

„Ještě jsou dočišťovací práce, připravují se partneři, naváží se pivo. Myslím, že bychom to mohli stihnout na 14. hodinu, kdy se otevřou brány Fan zóny, protože do arény se pouští o něco později,“ říká marketinková manažerka ostravského organizačního výboru Renata Mecová.

Čtěte také

Vzhledem k vyprodaným zápasům na první víkend a první zápas Slováků s Němci se dá očekávat nával hlavně slovenských fanoušků. Slováci nominovali na šampionát osm hráčů z NHL a dvanáct z české extraligy. Mezi nimi jsou i tři čerství mistři z Třince Čacho, Hudáček a Daňo.

„Těšíme se na ten začátek, já jsem tady tu atmosféru zažil už v roce 2015. Jsem zvědavý, jak to tady bude vypadat tento rok. Věřím, že se v tom prvním zápase do turnaje dobře odrazíme a potěšíme naše fanoušky,“ říká útočník Ocelářů Marko Daňo, který v roce 2015 po své první sezoně v Columbusu přijel do Ostravy na šampionát jako dvacetiletý mladík. Teď už může jako jeden z trojice třineckých hráčů v národním týmu přenést vítěznou mentalitu z klubové úrovně.

Událostí je účast na šampionátu i pro polskou reprezentaci, která se do elitní společnosti vrátila po 22 letech. V historii dokázali Poláci být čtvrtí jak na mistrovství světa, tak na olympijských hrách. Ale v Ostravě jim nakonec bude kvůli zdravotnímu stavu chybět extraligový útočník Aron Chmielewski, který po devíti letech a čtyřech titulech v uplynulé sezoně přestoupil z Třince do Olomouce. V kádru Poláků jsou další dva útočníci z extrligy, litvínovský Zigmunt a třinecký Walega.

Už páteční večer ve 20:20 nabídne souboj velkých favoritů celého šampionátu Švédska a Spojených států amerických.

Spustit audio