V červenci skoro 8 a půl tisíce nehod a téměř 3 a půl tisíce volání na Zelenou vlnu

17. srpen 2020 16:50

Odměňujeme trojici z nejčastěji volajících Zpravodajů Zelené vlny, posíláme praktické dárky. A děkujeme všem, kteří nám pomáhali i v červenci hledat lepší cestu.

Statistiky dopravní nehodovosti za červenec 2020 se nápadně podobají těm předchozím, červnovým. Stalo se 8.371 nehod, k nimž museli přivolat policii (v červnu 8.340), o život přišlo 47 lidí (v červnu 43), těžce se zranilo 168 lidí (v červnu 172) a škody vyčíslili na zhruba 485 milionů korun (v červnu 516 milionů).

Čtěte také

Začátek měsíce byl ve znamení odjezdů na prázdniny, zejména v pátek a v sobotu 4. července. Celý tento o pondělní svátek prodloužený víkend bohužel skončil tragickou bilancí – zemřelo 16 lidí a policisté varovali před mimořádnou bezohledností a agresivitou řidičů. Vášně za volantem vedle horka a velmi hustého provozu jistě zrovna nepomáhalo zklidnit enormní množství omezení a uzavírek na dálnicích i mimo ně. Zejména kyvadlový provoz na mnoha silnicích I. třídy s velmi dlouhými cykly zkoušel trpělivost motoristů.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (červenec 2020)

Na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz najdete interaktivní aplikaci, ve které si můžete prohlédnout detailní statistiky dopravní nehodovosti za zvolená období.

Ústředna našeho nonstop dispečinku na bezplatné lince 800 553 553 napočítala v červenci celkem 3.328 příchozích volání. Jsme velmi vděční za všechny telefonáty. A z těch nejčastěji volajících registrovaných Zpravodajů Zelené vlny jako obvykle odměňujeme trojici:

Zelená vlna: Dárkový předmět

Kateřina Hynová, Praha 5
Zdeněk Miláček, Kroměříž
Petr Skoumal, Kosmonosy

Jako poděkování posíláme užitečné pozornosti. Sluneční brýle, lehký sportovní batůžek, praktickou skládají nákupní tašku, skládací šroubováček s výměnnými hroty, cestovní pláštěnku, samozřejmě reflexní vestu ve skladné kapse a pár dalších drobností.

Staňte se Zpravodajem i vy!

okud ještě nejste členy Klubu Zpravodajů Zelené vlny, můžete se snadno zaregistrovat pomocí stručného formuláře. Registrovaným připomínáme, že statistiky vyhodnocujeme na základě telefonního čísla, takže pokud jej změníte, nezapomeňte aktualizovat své údaje.

Čtěte také

Jakmile na cestách zaznamenáte jakoukoliv potíž, upozorněte naším prostřednictvím ostatní řidiče – volejte bezplatně na 800 553 553, ať už jste registrovaným Zpravodajem, nebo nikoliv. Naši dispečeři jsou k dispozici nepřetržitě 365 dní v roce. Zelenou vlnu vysílá Radiožurnál nonstop – nalaďte si jediné rádio v Česku s dopravním zpravodajstvím 24 hodin denně.

autor: ZV
Spustit audio