Škoda Superb oficiálně

9. leden 2008 11:00

Mladoboleslavská automobilka dnes oficiálně uvolnila první fotografie druhé generace svého modelu Superb. Ten bude oficiálně představen na autosalónu v Ženevě, ale lze očekávat, že novinářům bude představen o něco dřív.

Vlajková loď s okřídleným šípem ve znaku by měla nabídnout ještě větší prostor než současná generace. Mluví se i o unikátním řešení otevírání zavazadlového prostoru. Ačkoli vůz vypadá jako sedan, měl by se kufr otevírat nejen jako u sedanu, ale i jako u liftbacku, tedy jako u octavie. Navíc by se příští rok měla objevit i nová varianta kombi. Sesterský Volkswagen Passat se tak může začít strachovat o svoji pozici.

Nová Škoda Superb s rozměry: délka (4 838 mm), šířka (1 783 mm), výška (1 461 mm), rozvor (2 761 mm) má mít např. systém adaptivních světlometů s tzv. corner funkcí, novou verzi elektronicky kontrolované klimatizace, nebo automatický parkovací asistent. Při vývoji vozu byl kladen důraz na bezpečnost, a proto se nový Superb pochlubí mimo jiné nadstandardním počtem devíti airbagů.

Zadní pohled

Pod kapotou bude jeden ze tří zážehových a třech vznětových motorů s výkony od 77 do 191 kW. V nabídce budou jak mechanické, tak i automatické převodovky.

Boční pohled
autor: pgj
Spustit audio