Setkání Zpravodajů Zelené vlny v Ostravě – vodní hrátky!

16. říjen 2012 18:00

Pro dobrovolné Zpravodaje Zelené vlny z Moravy a Slezska jsme zorganizovali ve čtvrtek 11. října setkání na ostravském Polygonu Libros. Mezi hosty nechyběli šestinásobný vítěz rallye Dakar Karel Loprais a ředitel dopravní policie Leoš Tržil.

Účastníci setkání měli jedinečnou možnost absolvovat školu smyku a ve svém voze si vyzkoušet řidičské schopnosti. Potřebné instrukce dostávali od zkušených školitelů vysílačkou a na kluzné ploše pod jejich vedením trénovali prudké zatáčení při různých rychlostech, slalom mezi kužely nebo schopnost zvládnout vozidlo při smyku zadní nápravy.

Po skončení individuálních jízd si mohli také vyzkoušet, jaké to je být spolucestujícím v autobuse, který dostane smyk. „Tak tohle jsem ještě nikdy nezažil a doufám, že v reálném provozu nikdy nezažiju,“ podělil se s námi o bezprostřední zážitek jeden z našich Zpravodajů.

Všichni účastníci si v průběhu celého dne mohli také vyzkoušet aplikaci „nejlepší řidič“ pro mobilní telefony. Nikoho na místě nepřekvapilo, že nejméně trestních bodů nasbíral svojí plynulou, klidnou a předvídavou jízdou Karel Loprais.

Naši Zpravodajové při živém rozhovoru s redaktorkou Evou Kézrovou

Na závěr akce všichni přítomní navštívili ostravské Národní dopravní informační centrum, kde měli jedinečnou příležitost podívat se do operátorského pracoviště a mimo jiné se seznámit se systémem fungování informačních tabulí na dálnicích.

Věříme, že se toto netradiční setkání všem líbilo, a budeme se těšit na další setkání s vámi, Zpravodaji Zelené vlny.

autor: min
Spustit audio