Sen o Lize mistrů se rozplynul. ‚Motivace bude stejná,‘ tvrdí Krejčí, který chce uspět v předkole Evropské ligy

16. srpen 2023

Čekání fotbalové Sparty na účast v hlavní fázi Ligy mistrů bude trvat minimálně 19 let. V odvetě 3. předkola Ligy mistrů totiž Pražané podlehli FC Kodaň v penaltovém rozstřelu. Čeká je tak boj o hlavní fázi Evropské ligy.

Sen se rozplynul. Fotbalisté Sparty si na účast ve skupině Ligy mistrů musí počkat minimálně další rok.

„Nechci hovořit o největším zklamání v kariéře. Samozřejmě, náš sen byla Liga mistrů a to se rozplynulo, ale je tu ještě Evropská liga a uděláme vše proto, abychom postoupili tam,“ prohlásil odhodlaně po vypadnutí z Ligy mistrů záložník Lukáš Haraslín.

Fotbalisté Sparty v dramatické odvetě nad Kodaní v prodloužení dvakrát vedli, nakonec ale nezvládli penalty a musí se tak chystat jen play-off Evropské ligy.

„Pro hráče, pro tým je těžké překonat zklamání. Pro mě je ale důležité, že hráči jsou na svůj výkon hrdí. A mají proč být. Prohráli jsme, ale po výkonu, který by normálně vedl k vítězství. Tentokrát nám ale v několika situacích procento chybělo a prohráli jsme,“ říkal na tiskové konferenci klidným hlasem trenér fotbalové Sparty Brian Priske.

„Celkově se mi ale výkon týmu líbil, před hráči smekám. Takový výkon přesně chceme, na tomhle každý den pracujeme. V mnoha ohledech byla naše hra téměř perfektní. Musíme si z toho vzít to dobré, převrátit zklamání v novou motivaci,“ dodal Priske.

Další soupeři

Tou motivací teď bude uspět v závěrečném předkole Evropské ligy proti dalšímu neúspěšnému týmu z bojů o Ligu mistrů. A tím bude horší z dvojice AEK Atény - Dinamo Záhřeb. O soupeři Sparty rozhodne až sobotní odveta v řecké metropoli, do které půjdou domácí po úvodní výhře 2:1 v Chorvatsku.

„Cíl každého z nás je vyhrávat každý zápas. Evropské soutěže jsou sen každého, Liga mistrů je to nejvíc, čeho chcete dosáhnout, ale v evropských soutěžích narazíte na hráče, na které běžně nenarazíte. Motivace bude stejná,“ tvrdí kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí.

Ať už Pražanům v cestě do skupiny Evropské ligy bude stát Dinamo Záhřeb nebo AEK Atény, úvodní zápas se bude hrát příští týden ve čtvrtek na hřišti soupeře. A i kdyby Sparta neuspěla, tak minimálně účast v hlavní fázi Konferenční ligy už má jistou.

autoři: Tomáš Petr , mim
Spustit audio

Související

Sledujte nás