Reportáž z finále YETD 2007

25. červen 2007 09:12

Rozčilují vás často, hlavně na dálnici, řidiči pomalých kamiónů? A proč je všechny házíte do jednoho pytle? Přece, stejně jako v případě řidičů osobních aut, i mezi truckery existují dobří a špatní řidiči. Ti nejlepší z nejlepších se v sobotu sešli na letišti v Příbrami, kde bylo na programu české finále soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2007.

Do třetího ročníku této soutěže s českou účastí, která má jako hlavní cíl zlepšovat schopnosti řidičů kamionů po celém světě a tím snižovat jejich nehodovost, tedy konkrétně už ve 38 zemích, se u nás přihlásilo celkem 512 mužů a 2 ženy vydělávajících si za volantem kamionu. Podmínkou bylo, že nesměli být starší než 35 let. A 11 z nich si vybojovalo účast v sobotním národním finále. Nemohl u toho chybět ani Motožurnál Českého rozhlasu 1 jako mediální partner akce.

0:00
/
0:00

Uzavírá reportáž Jana Říhy Marek Benda ze Scanie jako hlavního pořadatele soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2007. Vítěz národního finále, pětatřicetiletý Roman Ryšavý, kterého jsme v reportáži slyšeli, bude Českou republiku reprezentovat v září na evropském finále celé soutěže ve Švédsku, kde je hlavní cenou tahač v hodnotě 3 miliony korun.

autor: jař
Spustit audio