Rekord Masarykova okruhu na dostřel už tento víkend!

9. září 2014 13:38

Zajímá vás, jestli po čtyřech letech padne oficiální traťový rekord Masarykova okruhu? Pak se přijeďte podívat do Brna v průběhu 11. – 14. září na závody formulí. Masaryk Racing Days bude letos hostit závod Boss GP, ve kterém uvidíte "vysloužilé" monoposty z nejprestižnějších světových formulových sérií. A pokud jste Zpravodajem Zelené vlny, máte vstup na tuto akci zdarma!

Už čtyři roky odolává oficiální rekord Masarykova okruhu stanovený při závodu formulí AutoGP pokusům o překonání. A to se může změnit o nadcházejícím víkendu. Tradiční závodní víkend Masaryk Racing Days poprvé hostí sérii BOSS GP. V ní startují vozy z nejprestižnějších formulových sérií na světě.

Víc jak 150 aut na startu i zábavný VW Castrol CUP

Na start závodu by se mělo postavit 14 formulí. Mezi nimi převládají vozy Dallara, které pohánějí osmiválcové čtyřlitry Mecachrome nebo šestiválcové motory Renault o objemu 3,5 litru. Největší adeptem na pokoření rekordu je monopost Benetton B197. "Jde o jedinečkou šanci vidět v Česku v závodním nasazení skutečnou F1 se vším všudy včetně zvukové kulisy desetiválcového motoru, které už dnešní formule nemají," podotýká manažerka závodu Jana Božková.

Masaryk Racing Days 2014

Nicméně ani kdyby traťový rekord nepadl, čeká na diváky spousta dalších zajímavých závodů. Závodní víkend patří tradičnímu finále mezinárodního českého mistrovství ve sprintové kategorii i dvouhodinovému vytrvalostnímu závodu. Skvělý divácký zážitek slibuje i polský VW Castrol CUP, ve kterém startují pouze vozy Volkswagen Golf. Díky unikátnímu systému závodů si Castrol CUP vydobyl pověst jednoho z nejzábavnějších automobilových seriálů ve střední Evropě.

Přehlídka historických českých formulí a doprovodný program

Na Masaryk Racing Days se už tradičně představují historické české formule. Diváci je uvidí na dráze dvakrát během dne při exhibiční jízdě a zblízka si je můžou prohlédnout v expozici na centrálním parkovišti u řídící věže. Pro návštěvníky je připraven také zajímavý doprovodný program: možnost vyzkoušet si zdarma simulátor formule 1, exhibice driftu a pro děti budou připraveny nafukovací skákací atrakce.

Naši Zpravodajové Zelené vlny mají po předložení identifikační kartičky a občanského průkazu jednorázový vstup zdarma. Dostanou se na otevřené tribuny (přírodní C, F a sedadlové T3 a T5), a také do paddocku. Více o programu najdete zde.

autor: min
Spustit audio