Prosinec na Zelené vlně: Děkujeme za pomoc při hledání lepší cesty

10. leden 2020 12:48

Odměňujeme šestici z nejčastěji volajících Zpravodajů Zelené vlny. Díky nim jsme měli nejaktuálnější informace od většiny z osmi tisíc nehod. Posíláme praktické dárky. 

Pohled do statistiky za prosinec 2019 přináší zajímavá čísla. V porovnání s listopadem dopravních nehod ubylo, a to o více než o 800. Policisté jich vyšetřovali celkem 8.151. Jistě na tento pokles měly vliv svátky. Daleko více však při nehodách hrála roli nepřiměřená rychlost, která může mít souvislost s předvánočním shonem. Škody dosáhly teměř 1,5 miliardy korun.

iRozhlas - Statistika dopravní nehodovosti (prosinec 2019)

Celkem v prosinci při nehodách nebo v jejich důsledku zemřelo 35 lidí. Častým prohřeškem byla nepozornost za volantem. I v posledním měsíci roku 2019 vjížděla auta na dálnice do nesprávného směru. Tragicky skončila taková jízda 15. 12. 2019 na D7 nedaleko KladnaŘidiče potrápily také rozmary počasí, ovšem ne v takové míře, jak bývá v danou roční dobu obvyklé.

Čtěte také

V prosinci 2019 Ředitelství silnic a dálnic otevřelo nový úsek dálnice D3 u Ševětína. Také část dlouho očekávaného obchvatu Slaného na silnici I/16. Do provozu uvedlo i nový úsek D1 u Přerova, pro město to ale znamenalo prozatím spíš zkomplikování provozu.

Náš dispečink odbavil přes dva a půl tisíce hovorů, díky kterým měla Zelená vlna jako obvykle nejaktuálnější informace přímo z terénu od samotných řidičů. Všem děkujeme a z nejčastěji volajících registrovaných Zpravodajů vybíráme šestici, které posíláme praktické dárky:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Rudolf Volák, Železný Brod
Václav Hudec, Všenory
Martin Pšenička, Praha

Petr Musil, Brno
Radek Vondrák, Telč

Luděk Augustin, Nížkov

Jako poděkování vybíráme pro první tři jmenované za úctyhodné počty telefonátů v řádech desítek audio knihy z nabídky Radioservisu. Všem pak věnujeme komplet stolního kalendáře, velkého diáře na rok 2020, hrníčku, škrabky na led a zimní čepice Zelené vlny.

Staňte se i vy zpravodajem Zelené vlny, stačí vyplnit registrační formulář. A pokud už Zpravodajem jste, pamatujte, že statistiky se počítají z telefonního čísla, které uvedete při registraci. Případné změny proto hlaste prostřednictvím formuláře pro aktualizaci údajů.

Pokud na svých cestách potkáte jakoukoliv komplikaci, volejte kdykoliv 24 hodin denně na bezplatnou linku 800 553 553 (registrace není podmínkou).

Šťasnou cestu se Zelenou vlnou Radiožurnálu i v roce 2020!

Spustit audio