Noční uzavírky D1 u Humpolce

30. duben 2021 18:00

Na dálnici D1 na 95. km bude kvůli pracím na ekoduktu během víkendových nocí z 30. dubna na 1. května a z 1. na 2. května několikrát krátkodobě zastavený provoz.

Na dálnici D1 Praha – Brno v modernizovaném úseku 12 Humpolec – Větrný Jeníkov pokračuje budování ekoduktu na 95. kilometru.

Stavba je už ze stran do potřebné míry zasypaná zeminou, takže je možné odstranit předpínací lana, která dosud staticky pomáhala držet tvar klenby.

Čtěte také

Každou noc pět maximálně dvacetiminutových uzavírek

Celkem je potřeba demontovat 50 lan, nad každým jízdním pásem 25. Práce budou rozdělené do etap po 5 lanech. Každý zásah potrvá nanejvýš 20 minut a vyžádá si úplné zastavení provozu v daném směru. Následně bude provoz vždy na 40 minut obnovený.

  • Nejprve se bude pracovat v pásu z Brna do Prahy, a to od pátečního pozdního večera 30. dubna 2021 od 23:00 do sobotního brzkého rána 1. května 2021 do 05:00.
     
  • Procedura se bude opakovat hned následující noc ze soboty 1. na neděli 2. května 2021 v opačném pásu z Prahy do Brna. Začne se o hodinu později, tedy o půlnoci. Dokončení se očekává kolem 06:00 brzy ráno.

"Tyto noční a ranní víkendové termíny byly zvoleny z důvodu nejnižší intenzity provozu na D1, během nichž lze tedy očekávat i minimální dopad do plynulosti silničního provozu," říká Jan Studecký, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

"Zastavení provozu bude realizováno Policií ČR ve spolupráci se specializovanou firmou, kdy nejprve bude doprava zúžena do jednoho jízdního pruhu v daném směru a policie následně uzavře celý jízdní pás," přibližuje podrobnosti Studecký.

Čtěte také

Aktuální informace: Zelená vlna Radiožurnálu

Jednotlivé uzavírky budou relativně krátké, nanejvýš dvacetiminutové. Opouštět dálnici a objíždět úsek po silnicích II. třídy se tedy příliš nevyplatí.

Situaci budeme sledovat v Zelené vlně na Radiožurnálu, jediném rádiu v ČR s dopravním zpravodajstvím nonstop 24 hodin denně.

Oceníme i vaše postřehy přímo z místa. Informace pro ostatní řidiče můžete volat do našeho dispečinku na 800 553 553. Jsme v provozu ve dne, v noci.

autor: ZV
Spustit audio