Motohlídka Zelené vlny opět v ulicích

21. březen 2016 13:20

Zelená vlna má ode dneška na silnicích opět svou motohlídku. Ta doplňuje a upřesňuje dopravní informace z Prahy a okolí pro dopravní zpravodajství stanic Českého rozhlasu. Jakub Vodička do své jedenácté sezóny na motorce vyjede s novým strojem, který poprvé nebude jednostopý.

Letos budu jezdit na Piagiu MP3 500. Zajímavé je v tom, že je to tříkolka. Není to klasický skútr, ale přední náprava má dvě kola, které se v zatáčkách chovají podobně jako motorka, takže ten rozdíl není úplně výrazný. Je to určitě zvláštnost a příjemně se na tom jezdí,“ popisuje Jakub Vodička svůj nový stroj.

Pokryje dopravní špičky

S maxi skútrem, jehož výkon je něco přes 40 koňských sil, bude Jakub jezdit ve všední dny hlavně během dopravních špiček. „Budu v terénu vždy od brzkých ranních hodin, od půl sedmé až do času krátce po obědě. Takhle to bude on pondělí do čtvrtka. Naopak v pátek se bude vyrážet až krátce před obědem a bude se jezdit až do večerních hodin, kdy špička bývá nejsilnější. Samozřejmě, že když bude nějaká výjimečná situace, tak není problém pokrýt celý den.“

Motohlídka letos nebude jezdit na klasickém skútru, má tříkolku

Motohlídka je ve spojení se studii Zelené vlny přes speciální mobilní aplikaci, která nahrazuje výkonné vysílačky. Redaktoři a motohlídka si tak mohou povídat na jakoukoli vzdálenost bez nutnosti vytáčet telefonní číslo.

Čtěte také

Zelená vlna Radiožurnálu nasazuje motohlídky operativně i na jiných místech republiky, kde jsou očekávány dopravní komplikace, například v Brně v době konání mistrovství světa silničních motocyklů a podobných příležitostech.

Motohlídka Zelené vlny Jakub Vodička
autor: Lenka Rezková
Spustit audio