Moto GP Brno 2019: Zelená vlna bude mít u okruhu svou motohlídku

31. červenec 2019 17:00

Zelená vlna je i letos oficiálním partnerem Moto GP pro dopravní zpravodajství. Cestou na brněnský automotodrom i při odjezdu ze závodů poslouchejte Radiožurnál. Situaci v okolí okruhu bude monitorovat motohlídka Zelené vlny. Během dopravních špiček uslyšíte spolehlivé dopravní informace každých 15 minut.

Radiožurnál nabídne z motoristické Grand Prix ČR silničních motocyklů v Brně pravidelné vstupy sportovních reportérů. Sledovat bude nejen výkony jezdců a dění v zázemí, ale také dopravní situaci.

Známe lepší cestu. I na Grand Prix

Motohlídka Zelené vlny Jakub Vodička

Zelená vlna jako oficiální partner Moto GP pro dopravní zpravodajství vyšle k Masarykovou okruhu svou motohlídku Jakuba Vodičku. Tena bude sledovat situaci v širším okolí, jak na příjezdových komunikacích od dálnice, tak i na D1 samotné. S nejaktuálnějšími postřehy ze silnic bude vstupovat do éteru. V době největšího dopravního náporu bude vysílání Zelené vlny posílené, uslyšíte ji na Radiožurnálu každou čtvrthodinu.

Pátek 2. srpna: Příjezd diváků, tréninky jezdců
• Odpoledne motohlídka na cestě sleduje situaci na D1 Praha–Brno, vpodečer v okolí okruhu
• Zelená vlna na Radiožurnálu od 15:00 do 19:00 hodiny každých 15 minut

Sobota 3. srpna: Kvalifikace závodníků
• Motohlídka celý den sleduje příjezdové trasy k okruhu
• Zelená vlna na Radiožurnálu minimálně každou půlhodinu, při mimořádných událostech okamžitě, respektive každých 15 minut

Neděle 4. srpna: Závody a odjezd diváků
• Motohlídka sleduje provoz dopoledne během náporu přijíždějících fanoušků a odpoledne při jejich odjezdu po hlavním závodu
• Zelená vlna na Radiožurnálu od 09:00 do 11:00 a pak i od 15:00 do 19:00 každých 15 minut

Počítejte s omezením na D1

Narozdíl od roku 2018 není letos na dálnici D1 v nejbližším okolí žádné omezení. Včetně návštěvníky Moto GP využívaných exitů 178 Ostrovačice a 182 Kývalka.

D1: Omezení u Brna mezi km 189,5 a 194 (www.dopravniinfo.cz)

Ovšem jen o kousek dál na dé jedničce u Brna zůstává dlouhodobé omezení, které by mohlo působit potíže při příjezdu návštěvníků – zejména ze směru od Ostravy a Vyškova, případně i po D2 od Bratislavy a Břeclavi. Konkrétně na D1 mezi exitem 194 Mikulov/D52 a exitem 190 Brno-západ/výstaviště je mezi kilometry 194 a 189,5 v obou směrech provoz svedený do dvou zúžených pruhů (směrem na Prahu jeden zúžený pruh ve svém směru a jeden zúžený pruh v protisměrném pásu, směrem na Vyškov dva zúžené pruhy ve svém směru).

Čtěte také

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) slibuje, že nad rámec dlouhodobých uzavírek omezí běžnou údržbu od pátku do neděle vždy mezi 8. a 21. hodinou. "V zájmu zachování plynulosti dopravy při nadcházejícím exponovaném víkendu nebudou prováděny na komunikacích ve správě ŘSD (části D1, D2, D35, D46, D52) žádné práce údržby, jejichž zajištění vyžaduje snížení počtu jízdních pruhů," říká tiskový mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Podrobnosti k dopravní situaci a policejním opatřením popsal v interview pátečního Ranního Radiožurnálu ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoš Tržil. Poslechtěte si audio příspěvek.

Kudy na okruh a kde parkovat

Čtěte takéLanový most na pražské Jižní spojce bude o víkendu 3. a 4. srpna neprůjezdný

Web Automotodromu Brno nabízí pro návštěvníky Grand Prix jak podrobnosti o dopravní dostupnosti (autem i hromadnou dopravou), tak i přehled dostupných parkovišť.

autor: ZV
Spustit audio