Mora zastavila litvínovskou jízdu. Závěr utkání doprovodila hromadná bitka a nepodání rukou

23. říjen 2023 10:20

Litvínovští hokejisté nerozšíří svou sérii jedenácti extraligových výher v řadě. Do cesty se jim ve 13. kole extraligy postavila Olomouc, která na domácím ledě vyhrála 2:1. Zápas okořenila hromadná bitka po závěrečné siréně.

„Nějak se to popralo. Když jsme viděli jejich střídačku, tak jsme tam jeli celá střídačka taky. Porvalo se to tam víckrát. Je to hokej, stane se to,“ mávl rukou nad hromadnou bitkou na konci zápasu litvínovský útočník Ondřej Jurčík. Rozhodčí po siréně dodatečně rozdali ještě 26 trestných minut.

Samotný zápas přitom nijak vyhrocený nebyl. „Na konci zápasu vyjely emoce, které byly v zápase. Nic víc bych v tom nehledal,“ dodává litvínovský hokejista Ondřej Jurčík.

Během hry se vylučovalo jen třikrát a k velkým strkanicím nedocházelo. Olomouckého útočníka Jana Bambulu proto vyhrocený závěr překvapil. „Já jsem šel slavit a najednou se tam mlátili. Ale myslím si, že to nebudeme přenášet do dalších zápasů. Chtěli jsme si podat ruce, bohužel to nevyšlo,“ zmiňuje Bambula další kuriozitu.

Rozhodčí pro jistotu totiž hráčům doporučili, ať si raději nepodávají se soupeřem ruce. Každý tým se tak od klidil do kabin. „Nikdy jsem to nezažil. Jenom při covidu, kdy jsme to měli nařízené. Rozhodčí ale chápu, mela byla velká a dlouhá. Nevíte, jestli někdo nemá nějakou zlost, aby se to neodstartovalo znovu,“ doplňuje Bambula. Díky jeho vítězné trefě Olomouc přerušila litvínovskou sérii jedenácti výher v řadě.

Na tiskové konferenci navíc olomoucké příznivce potěšila další zpráva. Trenér Jan Tomajko potvrdil, že se po Janu Káńovi vrátí i další ofenzivní opora z loňské sezony – Karel Plášek. Tomu nevyšlo zámořské angažmá. „Bude zítra na tréninku,“ informoval Tomajko po nedělním mači. 

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související