Mistrovství světa Superbiků opět v Česku

30. červen 2008 12:00

Brněnský Masarykův okruh bude 18.-20. července 2008 hostit Mistrovství světa Superbiků. Závodit se bude ve třech třídách na strojích, jejichž rychlost dosahuje až 320 km/hod. Chybět nebudou ani čeští závodníci. Zpravodajové Zelené vlny mají na akci vstup zdarma.

Diváci se v Brně mohou tradičně těšit na ostré souboje ve třídách Superbike i Supersport. Na Masarykově okruhu se představí i stroje v kategorii Superstock 600 a 1000, ve které je povoleno méně úprav než v prvních dvou kategoriích. Na brněnském okruhu dosahují Superbiky maximální rychlosti kolem 290 km/hod.

Čeští fanoušci uvítají známé tváře bratří Smržů nebo jezdců Vostárka a Šembery. Všichni, kdo zavítají na Masarykův okruh v Brně v pátek, kdy je na závodiště volný vstup, si mohou z autogramiády českých jezdců odnést jejich podpis. Naši reprezentanti snad potěší příznivce i dobrým umístěním ve víkendových závodech. Za všechny slova Jakuba Smrže: "Myslím si na stupně vítězů, ale je to sen, i když reálný..."

Pořadatelé připravili pestrý doprovodný program. K vidění bude motocyklový kaskadér, seskok parašutistů nebo ukázka motocyklů vojenské stráže. Pro děti, které mají do 14 let volný vstup, jsou připravené zábavné atrakce.

Zpravodajové Zelené vlny mohou jít na svou identifikační kartičku na závody MS Superbiků v Brně zdarma.

autor: peš
Spustit audio