Listopad v číslech: Bezmála 9 tisíc nehod a více než 3 tisíce volání na dispečink Zelené vlny

3. prosinec 2019 08:56

V listopadu se na provozu několikrát podepsala blížící se zima. Děkujeme všem, kteří potíže hlásili do našeho dispečinku. Trojici z nejčastěji volajících odměňujeme praktickými dárky.

Letošní listopad na silnicích byl ve znamení konce stavební sezony a kolísavého počasí. Časté noční a ranní mlhy, několikrát ledovka a dokonce místy i první sníh.

Čtěte také

Řada šoférů si ještě nezvykla na všasné přepínutí z denního svícení na potkákvací. Problematické bývá taky nesprávné používání mlhových světel. I na tento nešvar jste často upozorňovali ve svých telefonátech.

Policisté v listopadu řešili celkem 8.972 nehod, při kterých přišlo o život 52 lidí a dalších 147 utrpělo těžká zranění.

Hrůznou bilanci má havárie z pondělí 11. 11. 2019 Pavlic na Znojemsku. Kvůli předjíždění v nepřehledném stoupání přes plnou středovou čáru zemřelo pět lidí. Jde o nejtragičtější nehodu na českých silnicích od září 2015. 

iRozhlas - Statistika dopravní nehodovosti (listopad 2019)

Do dispečinku Zelené vlny směrovalo celkem 3.156 hovorů. Všem volajícím patří naše velké díky. Z registrovaných Zpravodajů, kteří vytáčeli naše číslo nejčastěji, tentokrát odměňujeme trojici:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Karel Šebesta, Stochov
Rostislav Marek, Příbram
Marek Ševčík, Kladeruby nad Oslavou

Pánové se můžou těšit na lehký batůžek Zelené vlny, reflexní vestu a reflexní pásek, obal na doklady, šikovou mini svítilnu, hrníček, zimní čepici, škrabku na led a kapesní diář na rok 2020.

Jestliže ještě nejste Zpravodajem Zelené vlny, stačí vyplnit registrační formulář. A pokud už Zpravodajem ZV jste, pamatujte, že statistiky se počítají z telefonního čísla, které uvedete při registraci. Případné změny proto hlaste prostřednictvím formuláře pro aktualizaci údajů.

Kdykoli potkáte na cestách nějaké problémy, volejte na bezplatnou linku 800 553 553. Jezděte opatrně a šťastnou cestu!

autor: ZV
Spustit audio