Kouč karvinské rezervy Marek Bielan v A-týmu pokračovat nebude

20. březen 2024 06:20

Karvinští fotbalisté jsou nadále bez trenéra. Zaskakující kouč Marek Bielan sice při své ligové premiéře zvítězil nad Českými Budějovicemi 2:1, ale po zápase oznámil, že půjde zpátky ke karvinskému B-týmu. Vedení klubu tak stále hledá hlavního trenéra, který má zachránit Karvinou v nejvyšší soutěži.

O víkendu se karvinští fotbalisté radovali z výhry poprvé od konce října. Jejich euforii demonstrovalo i pěvecké vystoupení brankáře Dominika Holce. Nestárnoucí hit skupiny Yo Yo Band s názvem Karviná už ale v útrobách stadionu nehraje a spíše zvoní telefony. Vedení totiž shání trenéra na místo odvolaného Juraje Jarábka. Kouč rezervy Marek Bielan sice jako záskok dovedl tým k poslední výhře, ale u A-týmu podle svých slov pokračovat nebude.

Vzhledem k tomu, že na první ligu nemá Marek Bielan licenci, tak v zápise musel být uvedený jako asistent. V kolonce hlavního trenéra byl napsaný sportovní ředitel Lubomír Vlk. Zápas ale odkoučoval Bielan se svými kolegy. A podle obránce Jiřího Fleišmana si vedl dobře. „Určitě s tím pracovat umí. Za tři dny nás dal dokupy v hlavě, my jsme se uvolnili, namotivoval nás a zápas jsme zvládli až do konce,“ říká zkušený bek, podle kterého by klidně mohl Marek Bielan zůstat u A-týmu.

Ale i kvůli chybějící licenci a vytížení u B-týmu je setrvání Marka Bielana v áčku nepravděpodobné. Kdo bude hlavním trenérem, by mělo být jasné během aktuální reprezentační pauzy. Karviná je v lize předposlední s jednobodovým náskokem na poslední České Budějovice.

Spustit audio

Související