Hokejisté Třince ovládli i druhé derby proti Vítkovicím. Rozhodla poslední třetina

4. listopad 2023 09:00

Hokejisté Třince v 17. kole extraligy ovládli derby proti Vítkovicím. V Ostravě vyhráli vysoko 6:3. Zápas regionálních rivalů viděl vyprodaný stadion, který dlouho sledoval vyrovnaný duel. Jenže poslední třetina se domácím hráčům hrubě nepovedla. Během necelých čtyř minut dostali tři góly.

„Ujeli dva na jednoho, potom teč, poté zase dva na jednoho – úplně zbytečné góly,“ popisuje tři rychle obdržené branky útočník Vítkovic Ondrej Šedivý. Kmenový hráč prvoligové Poruby, který nastupoval ve vítkovickém dresu před 8 lety, přišel do svého bývalého klubu na výpomoc kvůli marodce. Obnovená premiéra ale nevyšla podle představ. Vítkovice v závěru srazily časté ztráty puku, které Třinec trestal přečíslením. „Člověk dělá zbytečné chyby a to je škoda. Padesát minut hrajeme slušně a ke konci je výsledek takový,“ říká Šedivý.

Kurovského respekt

Vítězný gól na 4:3 dal třinecký útočník Daniel Kurovský. Pětadvacetiletý hokejista má stejně jako Šedivý vítkovickou minulost. Proto svou trefu neslavil. „Neradoval jsem se kvůli tomu, že ve Vítkovicích jsem začínal a mám respekt ke klubu. Ale jsem rád, že to tam padlo,“ vysvětluje Daniel Kurovský, který svému bývalému klubu dal rozhodující direkt.

Po jeho trefě padly další dva rychlé góly a nebylo co řešit. „Vítkovice potřebovaly srovnat a více to otevřeli. To hrálo v náš prospěch a dokázali jsme využít šance, které se nám naskytly,“ dodal Kurovský.

Vítkovice v krizi?

Zatímco Třinec bodoval už devětkrát za sebou a je v tabulce čtvrtý, Vítkovice jsou po nepovedeném vstupu do sezony stále v krizi. Aktuálně jim v extralize patří předposlední místo.

„Kabina je silná a myslím, že se toho od loňské sezóny tolik nezměnilo. Stačí jedno, dvě vítězství a zase nás to nakopne zpátky,“ neklesá na mysli vítkovická výpomoc  Poruby Ondrej Šedivý.

Spustit audio