Hokejisté Třince otočili derby na ledě Vítkovic a vyhráli 6:2

5. únor 2024 05:20

Velký obrat se povedl hokejistům Třince ve 43. extraligovém kole. Ve Vítkovicích dokázali naplno bodovat, přestože se jim začátek zápasu vůbec nepovedl. Sotva vystoupili z autobusu, tak už prohrávali o dva góly. Jenže špatný úvod dokázali dokonale napravit. V Ostravě nakonec zvítězili vysoko 6:2.

„Nezačali jsme dobře, v prvních minutách jsme dostali dva góly, pak jsme se z toho chvíli dostávali, takže první třetina nestála za nic. Něco jsme si k tomu řekli a pak se nám povedly ty přesilovky,“ říká třinecký útočník Andrej Nestrašil.

Právě dva zmiňované přesilovkové góly Miloše Romana dostaly obhájce titulu zpět do hry. Díky trefám slovenského hokejisty dokázali Oceláři v 28. minutě smazat dvoubrankové manko.

„Jsem rád, že nám to tam padlo. Ale musíme si pohlídat začátek, protože ten nebyl ideální a těžko se to pak dohání. Ale jsme rádi za tři důležité body do tabulky,“ pochvaluje si konečný výsledek 6:2 Miloš Roman.

Třinecká dominance

Třinec naprosto dominoval ve druhé třetině, kterou vyhrál jasně 4:0. Slezané se často dostávali do přečíslení a vítkovičtí hráči nestíhali.

„To je pořád dokola. Když jsme tady hráli první zápas s Třincem, tak nám taky jezdili pořád sami. My víme přesně, jak hrají, říkáme si to, připravujeme se na to a pak nám jedou sami na bránu. Nemám na to odpověď. Musíme víc pracovat na systémových věcech,“ dodává zklamaný kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš.

Ostravané jsou v tabulce na 12. místě. Naopak Třinec se v klidu drží na 3. pozici.

Spustit audio