Havarijní opravy na D1: U Ostrovačic zúžení do jednoho pruhu

5. únor 2021 14:00

Na D1 ve směru do Prahy u exitu 178 Ostrovačice kvůli havarijním opravám výtluků zúžení do jednoho pruhu přes víkendy 5.–8. února a 12.–15. února. 

Na silnicích po celém Česku jsou čím dál tím častěji vidět důsledky vlivu počasí. Střídání mrazů a oblevy se podepisuje na stavu vozovek. Objevují se další a další výtluky. Některé i poměrně velké a především hluboké. Řidiči už hlásí i poškozená vozidla a dopravní nehody, které se staly vlivem právě děr v asfaltovém povrchu.

Čtěte také

Ředitelství silnici a dálnic hlásí z celé republiky havarijní opravy. "Probíhají studenou asfaltovou směsí, v případě vhodných klimatických podmínek bude během víkendu nasazena mikrovlnná technologie s ohřevem vozovky. Opravy v zimě jsou technologicky obtížné s velmi malou životností, v mnoha případech i jednodenní. Po oteplení jsou tedy plánovány důkladnější opravy poškozených míst," vysvětluje tiskový mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Havarijní opravy na D1 u Ostrovačic

Kvůli opravám cementobetonových desek bude tento a následující víkend vždy od pátečního podvečera do pondělního brzkého rána omezený provoz na dálnici D1 mezi exity Ostrovačice a Devět Křížů. Provoz bude stažený vždy jen do jednoho pruhu. Lze tedy očekávat kolony.

  • Pátek 5. února 17:00 – pondělí 8. února 06:00
    Ve směru z Brna do Prahy zúžení do jednoho pruhu mezi kilometry 178,5 a 176,8
     
  • Pátek 12. února 17:00 – pondělí 15. února 06:00
    Ve směru z Brna do Prahy zúžení do jednoho pruhu na třech místech mezi kilometry 175 a 170

"Všem řidičům se omlouváme za způsobené komplikace," vzkazuje Jan Studecký z ŘSD.

Čtěte také

Provoz sleduje Zelená vlna Radiožurnálu

Situaci v úseku budeme sledovat nepřetržitě v Zelené vlně na Radiožurnálu, jediném rádiu v Česku s dopravním zpravodajstvím nonstop 24 hodin denně.

autor: ZV
Spustit audio