Frýdecký les se promění v zábavní park

13. listopad 2011

Frýdecký les ve Frýdku-Místku čekají velké změny. Město chce srovnat se zemí budovy starých kasáren a v místě někdejší vojenské základny vybudovat zábavní centrum. Do zvelebení patnáctihektarového areálu uprostřed přírody chce investovat kolem 15 milionů korun. K jeho budoucí podobě se teď mohou vyjádřit i obyvatelé města.

Frýdecký les na okraji města je už teď oblíbeným turistickým cílem. Mým průvodcem je Milan Ďurfina. Bývalý voják, který sloužil několik let na nedobytné vojenské základně obklopené stromy.

„V této chvíli se nacházíme u brány do objektu C, byla to bojová část, byly tady bojové prostředky od radiolokátorů až po rakety,“ popisuje. Teď už tady ale žádná brána není, zato je zde hned několik rozpadajících se budov.

Ruiny postupně zmizí. A co je nahradí? Radnice vyzvala obyvatele, aby napsali, co jim ve městě chybí. Nápadů je dost.

„Mohlo by tady být více areálů, kde by se dal hrát squash,“ přemýšlí mnou oslovený mladík. „Chybí tady třeba divadlo,“ přidává paní. Zda by ale mohl tomuto účelu sloužit lesní areál, si už tolik jistá není. „Bylo by to fajn, ale nevím, jestli to není už trochu z ruky.“

Jestli vznikne lanové centrum, minigolf nebo třeba amfiteátr chce mít radnice jasno v březnu. „Jde o to rozšířit nabídku volnočasových, případně kulturních aktivit a zrovna tady ten areál je přímo ideální pro sportovní vyžití,“ upřesňuje náměstek primátora Michal Novák.

Návrhy mohou lidé posílat až do 16. listopadu. Dotazník najdou na internetových stránkách města.

Spustit audio