Do plaveckých bazénů v Královéhradeckém kraji chodí letos víc lidí. Někde je návštěvnost rekordní

3. květen 2024 20:19

Kryté bazény v Královéhradeckém kraji evidují za první čtvrtletí letošního roku vyšší návštěvnost. Na některých místech je nárůst až desetiprocentní. Například v plaveckém areálu v Hradci Králové se počet návštěvníků letos poprvé vrátil na úroveň před covidovou pandemií. 

„Návštěvnost nám roste jak na plavečáku, tak na městských lázních,“ říká vedoucí plaveckého areálu v Hradci Králové Zdeněk Korda. Areál podle něj za první čtvrtletí eviduje více než 115 tisíc návštěvníků - zhruba o 2 a půl tisíce víc než loni.

Čtěte také

Na dalších místech v Královéhradeckém kraji je nárůst ještě výraznější.

V Rychnově nad Kněžnou se návštěvnost bazénu zvýšila o deset procent, upřesňuje vedoucí Tomáš Novák. „Nepočítáme do toho kroužky ani plaveckou školu a kojenecký bazén. Ale zatím, co jsem tady, a to je už jedenáct let, nikdy nebyla taková návštěvnost za první tři měsíce v roce jako letos.

Podobná situace je také v Náchodě. Podle ředitelky sportovních zařízení města Kateřiny Kramlové se poprvé za šest let stalo, že nestačila kapacita bazénu. „Jsme rádi, ale někdy máme opravdu přetlak. Dokonce se nám stalo, že jsme už neměli skříňky pro návštěvníky, takže lidé museli počkat, až někteří návštěvníci odejdou. Potom jsme teprve mohli pustit další.

Čtěte také

Víc lidí chodí plavat také v Trutnově. Podle provozovatelů bazénů jsou možnými důvody vyšší zájem o sport a také nedostatek sněhu v zimě.

„Samozřejmě velmi záleží na tom, jaké je počasí na horách. Ve chvíli, kdy je tam sníh, tak jedou lidé lyžovat. A pokud je přes zimu mizerné počasí pro lyžování, tak jsou prostě u nás, v bazénech, popisuje situaci vedoucí hradeckého plaveckého areálu Zdeněk Korda.

Očekává, že s příchodem letního počasí návštěvnost krytých bazénů postupně poklesne.

Spustit audio

Související