Dejte na cestách pozor na „silniční studánky“!

16. květen 2013 10:50

Znám křišťálovou studánku, kde nejhlubší je les... Těmito krásnými slovy začíná báseň Josefa Václava Sládka. Studánky ovšem nejsou pouze v lesích, doslova narazit na ně můžete i na silnicích. Podívejte se na dvě takové silniční studánky – tu první bylo možné spatřit v Českém Těšíně na rušné silnici E75, na tu druhou, dosud neopravenou, můžete narazit v Praze.

Tuto „díru do pekla“, jak okomentoval na Facebooku Petr Křivánek, bylo možné vidět na silnici E75 (Český Těšín). Fotografie byla publikována na webu Výmoly dne 18. března 2013 a vyvolala zajímavou diskuse. Tomáš Black Demon by zastavil a šel chytat ryby, Vojta Vysoudil to okomentoval slovy „místo díry v planetě Zemi díry na silnici“ a Dan Kotalík jen stručně dodal „Au“. Dobrá zpráva je, že byl výmol opraven 28. března 2013, a doufejme, že oprava vydrží co nejdéle.

Fotografii z pražské Novopacké ulice pořídil Tomáš M. a publikována byla teprve 16. května 2013. Zatím tedy nebyla opravena, proto pokud po této cestě pojedete, dejte pozor.

Silniční studánka v Praze (ul. Novopacká)

Nezbývá než věřit, že silničních studánek na cestách moc nepotkáte. Studánky patří přece jen do lesů... „když usnou lesy hluboké a kolem ticho jest, a nebesa i studánka jsou plny zlatých hvězd“.

Pokud byste přesto na některou silniční studánku (a nejen na ni) na svých cestách narazili, vyfoťte ji a publikujte na webu Výmoly. Aktuální interaktivní mapu, na které jsou lokalizovány jednotlivé výmoly, najdete ovšem také na webových stránkách Zelené vlny.

autor: min
Spustit audio