Červenec na Zelené vlně: Bezmála 4 tisíce telefonátů, i z D1 od nehody s únikem kyseliny

6. srpen 2019 13:00

Naše díky patří všem Zpravodajům Zelené vlny za spolupráci v první půli prázdnin. Pomáhali hledat lepší cestu 3.745 telefonáty. Třem z nejčastěji volajících posíláme dárkové balíčky.

Ani červenec nepatřil z hlediska dopravní nehodovosti ke klidnějším měsícům. Stalo se 8.495 nehod, které museli řešit policisté. Počet usmrcených opět, stejně jako v červnu, překročil padesátku. O život přišlo 52 lidí, dalších 175 se těžce zranilo. Hmotné škody jsou vyčíslené na více než 587 milionů korun.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (červenec 2019)

Podrobné statistiky dopravní nehodovosti najdete v interaktivní aplikaci zpravodajského serveru iRozhlas na adrese www.irozhlas.cz/nehody

Čtěte také

Rušno bylo o prvním prázdninovém měsíci mimo jiné na dálnici D1. Ta byla několikrát kvůli těžkým nehodám neprůjezdná. Hned první červencový týden se mezi Měřínem a Velkým Meziříčím srazila tři nákladní vozidla a pět dodávek. O týden později se skoro na stejném místě střetla tři osobní auta, provoz musel být opět zastavený. Pouhé čtyři dny na to se mezi Ostrovačicemi a Devíti Kříži převrátil kamion. A jen o tři dny uběhly a na D1 u Kroměříže havaroval vůz převážející kyselinu sýrovou, dálnici to blokovalo celé dopoledne.

I od těchto nehod a jejich důsledků nám volala řada Zpravodajů Zelené vlny. Díky nim jsme nabízeli v danou dobu posílené dopravní zpravodajství každých 15 minut s postřehy přímo z míst.

Zelená vlna: Dárkový předmět

Celkem náš dispečink během července zaznamenal 3.745 příchozích hovorů. Všem volajícím za cennou spolupráci děkujeme. Z nejaktivnějších registrovaných Zpravodajů vybíráme tentokrát následující trojici, které posíláme komplety s praktickými dárky:

Jan Vála, Praha
Petr Málek, Ledeč nad Sázavou
Jindřich Cech, Hradec Králové

Připravili jsme balíčky s pohodlnými tričky Zelené vlny, nezbytnými reflexními vestami a reflexními pásky, skladnými cestovními pláštěnkami v kompaktním obalu, slunečními brýlemi, nano podložkami na palubní desku, hrníčky, šikovnými cestovními šroubováčky s výměnnými hroty a dalšími drobnostmi.

Čtěte také

Příště můžete být mezi oceněnými i vy. Jestliže ještě nejste našimi Zpravodaji, registrace je blesková, stačí vyplnit stručný formulář.

Jezděte v srpnu opatrně. A pokud na cestách zaznamenáte jakékoliv potíže, dejte nám, prosíme, o nich vědět. Dispečink Zelené vlny na bezplatné lince 800 553 553 je v provozu nonstop. Radiožurnál jako jediné rádio v Česku vysílá dopravní zpravodajství nepřetržitě 24 hodin denně.

Spustit audio

Více z pořadu