Březen na silnicích: Sedm a půl tisíce nehod, orkán Erhard a přes tři tisíce volání Zpravodajů Zelené vlny

4. duben 2019 12:00

Třem z nejaktivnějších Zpravodajů ZV posíláme praktické dárky. A děkujeme všem, kteří nám v uplynulém měsíci volali ze silnic a varovali před nehodami, vichřicí poraženými stromy, kolonami a jinými potížemi...

V březnu se na silnicích v Česku stalo 7.477 dopravních nehod, které musela řešit Policie ČR. Zemřelo 33 lidí, dalších 132 lidí utrpělo těžká zranění a 1.486 lidí bylo zraněných lehce. Způsobené škody činí v součtu 436,7 milionu korun.

Jaké byly příčiny, srovnání s minulostí a souhrny za zvolené časové úseky si můžete prohlédnout v nové webové aplikaci iRozhlasu. Ta nabízí přehledné vizualizace dat o dopravní nehodovosti.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod

Motoristy sice přestaly trápit rozmary zimy, ovšem nepříjemností způsobených počasím březnová doprava ušetřena nebyla. Vedle ranních mlh působil problémy i silný vítr. Zejména vichřice v noci z neděle 10. na pondělí 11. března. Jen noční služba Zelené vlny vedle obrovského množství informací z Národního dopravního informačního centra a od Policie ČR přijala i na pět desítek telefonických postřehů od našich Zpravodajů, což v kontextu velmi slabého provozu v pozdních hodinách není málo.

Ústředna nonstop dispečinku Zelené vlny během třetího letošního měsíce napočítala celkem 3.061 příchozích volání. Děkujeme všem, kdo vytočili naše bezplatné číslo a upozornili na dopravní komplikace. Z registrovaných Zpravodajů Zelené vlny, kteří byli v březnu nejaktivnější, tentokrát odměňujeme tuto trojici:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Luděk Augustin, Nížkov
Petr Kukučka, Praha 4
Petr Vondrovic, Holýšov

Posíláme reflexní vesty, clony na boční okénka, sluneční brýle, šroubováčky s výměnnými hroty a další praktické drobnosti.

Upozornění na potíže na cestách nám samozřejmě může na 800 553 553 zavolat kdokoliv. Registrace do Klubu Zpravodajů Zelené vlny není nezbytná. Ale přináší výhody u našich partnerů (letošní novinka se chystá) a pravidelné odměny těm z nejčastěji volajících. Registrovat se můžete během minuty prostřednictvím stručného registračního formuláře. A pokud už Zpravodajem ZV jste, nezapomeňte nás informovat o případné změně telefonního čísla, protože statistiky vyhodnocujeme právě podle něj – formuláře pro aktualizaci údajů.

autor: ZV
Spustit audio