Během 2. vánočního svátku zahynuli na silnicích dva lidé

27. prosinec 2011
Zprávy , Zprávy

Provoz na silnicích v regionu byl i o Vánocích tragický. Na druhý svátek vánoční došlo hned ke dvěma smrtelným nehodám. V Ostravě zahynul po střetu s vozem chodec, na Opavsku pak žena sjela s autem do potoka.

V pondělí večer nepřežil procházku kolem silnice 48letý chodec v ostravských Proskovicích. Podle policie náhle vstoupil do vozovky přímo před auto, které řídil o tři roky mladší muž. Střet skončil těžkým zraněním, kterým chodec i přes snahu záchranářů podlehl.

Okolnosti nehody kriminalisté stále zjišťují, pomoci by jim mohli i její svědci. „Řidič vozu nebyl ovlivněn alkoholem. Zda a v jaké míře byl ovlivněn alkoholem chodec, následně určí znalec. Bylo zjištěno, že chodec měl během dne požívat alkohol a byl také před nehodou v restauraci. Okolnosti nadále prověřujeme a žádáme všechny svědky, aby jakoukoliv informaci k nehodě oznámili na lince 158,“ vyzvala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

O několik hodin později havarovala v Ludgeřovicích na Opavsku dvaatřicetiletá žena z Hlučína. Na silnici vedoucí kolem potoka nezvládla řízení a sjela do jeho koryta. Ještě před tím narazila do plynového vedení a pak do mostní konstrukce. Ženu z vraku zaklíněného pod mostem museli vyprostit hasiči. Utrpěla závažná poranění hlavy a páteře neslučitelná se životem.

Spustit audio