Autotec&Autosalon – veletrh, kde najdete vše

28. květen 2010 14:49

Jste příznivci osobních automobilů, nebo spíše větších užitkových vozů? Ať už se přikloníte k jakékoliv odpovědi, určitě vás zaujme pozvánka na veletrh Autotec&Autosalon 2010, který se koná od 5. do 10. června v Brně. Na své si přijdou profesionálové i laická veřejnost z řad milovníků automobilismu. Zpravodajové Zelené vlny mají na Autosalon vstup zcela ZDARMA.

Letos poprvé se spojily dva veletrhy v jeden a tím vznikla jedinečná možnost prohlédnout si osobní i užitkové vozy na jednom místě. Nechybí ani doplňky, díly, příslušenství a služby spojené s motorismem. Najdete také expozice garážové techniky, výroby a distribuce pohonných hmot, maziv a mnohé další.

Doprovodný program je nachystán pro odborné návštěvníky i laickou veřejnost. Připraveny jsou konference nejen o bezpečnosti, ekologii, ale také o analýze dopravních nehod. Jako tradičně mají pestrý program záchranné služby - zdravotnická a hasičská. Nachystána je testovací dráha i ukázky profesionálů. Ženy zde najdou program přímo určený pro ně a přichystána je i zábava pro děti. Rozpis akcí najdete na stránkách veletrhu.

Stánek Českého rozhlasu najdete na volné ploše mezi pavilony A a V. Můžete se tam setkat s redaktory dopravního a motoristického vysílání Radiožurnálu, prohlédnout si rozhlasovou techniku používanou při živých přenosech, dozvědět se něco ze zákulisí rozhlasového vysílání i přenosů ze slavné rallye Dakar. Součástí programu bude i autogramiáda knihy 30 let rallye Dakar, jejímž spoluautorem je redaktor Radiožurnálu Jan Říha.

Informace a zajímavosti ze světa aut uslyšíte v přímém přenosu Motožurnálu z veletrhu v pátek 4. června po třinácté hodině.

V sobotu se o program na stánku Českého rozhlasu bude starat ostřílený tým Výletů ČRo v čele s moderátorem Pavlem Kudrnou. Představí zajímavý program s ukázkou živého vysílání, kde můžete potkat naše redaktory, moderátory, techniky a další spolupracovníky. Dozvíte se spoustu zajímavostí ze zákulisí Českého rozhlasu.

Otevírací doba pro návštěvníky veletrhu je od 9 do 18 hodin. Výjimkou je poslední den, kdy je otevřeno pouze do 17. hodin. Základní vstupné stojí 100 Kč za osobu. Rodinné (2 dospělé osoby a 2 děti) mají vstup jen za 200 Kč. Děti do 6 let, ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Stejně tak i dobrovolní dopravní Zpravodajové Zelené vlny, kteří předloží svou identifikační kartičku.

autor: peš
Spustit audio

Více o tématu